مردم این ۱۰ نقطه از جهان، ۱۰۰ سال عمر می‌کنند

بدون دیدگاه
 

مردم این ۱۰ نقطه از جهان، ۱۰۰ سال عمر می‌کنند

آیا شما دوست دارید صدسالگی را تجربه کنید!؟ شاید این آرزوی هر انسانی باشد اما به شرطی که سالم و بانشاط زندگی کند.

همشهری آنلاین: آیا شما دوست دارید صدسالگی را تجربه کنید!؟ شاید این آرزوی هر انسانی باشد اما به شرطی که سالم و بانشاط زندگی کند. البته به گفته پژوهشگران تنها ۱۰ درصد طول عمر به ژن‌های ما وابسته است و ۹۰ درصد آن به سبک زندگی‌کردن‌مان برمی‌گردد.

مردم این ۱۰ نقطه از جهان، ۱۰۰ سال عمر می‌کنند

در سال‌های ۲۰۰۴ و ۲۰۰۹ میلادی «دن باتنر» کاوشگر مطرح با همکاری گروه نشنال جئوگرافیک، گروهی را برای شناسایی مناطقی در دنیا که مردمانشان طول عمر بیشتری داشتند، تشکیل دادند. آنها طی تحقیقات خود توانستند ۱۰ منطقه را شناسایی کنند که ساکنانش حدود ۱۰۰ سال عمر می‌کنند. آنها نام این مناطق را «سرزمین‌های آبی» گذاشتند. در ادامه با این منطقه‌ها و راز طول عمر ساکنان‌ آنها آشنا خواهید شد.

چینگدائو – چین

چینگدائو نام یکی از شهرهای دورافتاده و بسیار کوچک در چین است که مردم آن بین ۱۰۱ تا ۱۰۴ سال عمر می‌کنند. به گفته کارشناسان راز طول عمر اهالی این منطقه به نوع تغذیه آنها برمی‌گردد. در حقیقت بشقاب غذایی آنها سرشار از مواد غذایی سالمی است که طی سال‌ها پژوهش بومی به دست آمده است. مردم چینگدائو بیش از هر خوراکی دیگری، ماهی می‌خورند. به باور اهالی این منطقه گوشت قرمز فایده چندانی برای بدن ندارد اما ماهی کبابی و آب‌پز از پیرشدن سلول‌ها پیشگیری می‌کند.

از سس سویا تا چای سبز

سس سویا، پنیر توفو، ناتو (دانه‌های سویای مخلوط شده با تخم‌مرغ خام روی برنج) از جمله خوراکی‌های اصلی میز غذای اهالی چینگدائو است. آنها در طول روز به جای سه وعده بین ۶ تا ۷ وعده غذا می‌خورند اما حجم غذای مصرفی آنها در هر وعده زیاد نیست. همچنین مصرف چای سبز بعد از هر وعده غذا یکی از عادت‌های منحصر به فرد مردم چینگدائو است. آنها می‌گویند چای سبز از بروز سکته قلبی پیشگیری می‌کند، باعث شادابی پوست می‌شود، افسردگی را از بین می‌برد و با انواع بیماری‌های کشنده مثل سرطان مبارزه می‌کند.

رسیدن به ۱۰۰ سالگی با ازدواج

«اگر می‌خواهید شمع ۱۰۰ سالگی کیک تولدتان را فوت کنید، قبل از ۲۰ سالگی به خانه بخت بروید!» این یکی از باورهای مهم مردم چینگدائو محسوب می‌شود. آنها می‌گویند افراد متاهل در مقایسه با مجردها کمتر به ناراحتی‌های عصبی و بیماری‌های قلبی مبتلا می‌شوند و در نتیجه احتمال افزایش طول عمرشان هم بیشتر خواهد شد. شاید برایتان جالب باشد بدانید سن ازدواج اهالی چینگدائو ۱۹ سالگی است و فردی که دیرتر از ۲۲ سالگی ازدواج کند، بیشتر از ۸۰ سال عمر نمی‌کند!

ساردینیا – ایتالیا

مردم این ۱۰ نقطه از جهان، ۱۰۰ سال عمر می‌کنند

این جزیره مدیترانه‌ای در ۱۹۵ کیلومتری حاشیه ایتالیا قرار دارد. شغل بیشتر ساکنان ساردینیا دامداری و دامپروری است. به همین دلیل آنها مجبورند زمان زیادی پیاده‌روی کنند که این کار میزان کالری‌سوزی بدنشان را افزایش می‌دهد. شوخ‌طبعی هم یکی از ویژگی‌های افراد این منطقه است؛ عاملی که به گفته اهالی مانع از افسردگی و مرگ زودرس می‌شود. به عبارت دیگر، ساردینیا مکانی است که ۱۰۰ ساله‌ها هنوز موتورسواری می کنند، صبح زود سر کار می‌روند، هیزم می‌شکنند و از چراندن گله و دامداری لذت می‌برند.

ساردینیایی‌ها چه می‌خورند؟

لبنیاتی که در این منطقه تولید می‌شود، از شیر بزغاله باکیفیت است و پنیر و لوبیا هم یک غذای کامل برای اهالی محسوب می‌شود. در این بین نان گندم بیشترین سهم را در تغذیه روزانه اهالی ساردینیا دارد؛ نانی حجیم و پر از سبوس که «نوتاموزیکا» نامیده می‌شود.

خانواده دوستی راز طول عمر

شما در ساردینیا هرچه پیرتر می‌شوید، دارایی‌هایتان هم بیشتر می‌شود و احترام بیشتری بین اهالی کسب می‌کنید. اگر به رستوران‌های شهر ساردینیا سری بزنید به جای مشاهده روزنامه یا مجله‌های ورزشی با «تقویم صد ساله‌های ماه» روبه‌رو خواهید شد. این کار میل به زندگی را بین اهالی افزایش می‌دهد و ۴ تا ۶ سال بر میانگین سنی آنها اضافه می‌کند.

لومالیندا – آمریکا

لومالیندا در ۶۰ کیلومتری غرب لس‌آنجلس واقع شده است. در سال ۱۸۴۰ میلادی گروهی از مسیحیان این ناحیه روش زندگی‌شان را تغییر دادند. آنها شروع به تبلیغ گیاهخواری کردند، نوشیدن مشروبات الکلی و کشیدن سیگار را ممنوع کردند و جمع شدن کنار برکه‌های آب معدنی یکی از مهم‌ترین سرگرمی اهالی منطقه بود. البته همه این قوانین تا امروز ادامه دارد و بدون کوچک‌ترین تغییری اجرا می‌شود.

از گیاهخواری تا آبمیوه‌های طبیعی

مهم‌ترین وعده غذایی مردم لومالیندا صبحانه است که بسیار مفصل است و شامل  پنیر بز، گوجه‌فرنگی، میوه و آبمیوه‌های طبیعی می‌شود. سیب‌زمینی شیرین، هویج، نان جو و تخم‌مرغ وعده ناهار اهالی را تشکیل می‌دهد اما خوردن شام  سبک به عنوان مثال نوشیدن یک لیوان شیر ولرم جزو رسوم لومالیندایی‌هاست. نوشیدن ۵ تا ۶ لیوان آب معدنی در روز، حفظ وزن متعادل و فعالیت روزانه ثابت  و برگزاری مهمانی‌های کوچک با غذایی که هر فرد به‌ اندازه خودش می‌آورد، از دیگر رسوم اهالی این منطقه جغرافیایی است.

نقش باورهای مذهبی

اهالی لومالیندا طلوع شنبه تا طلوع یکشنبه را ۲۴ ساعت مقدس می‌نامند و هر چقدر هم که مشغله داشته باشند ۳ ساعت از ۲۴ ساعت مقدس را به عبادت در کلیسا می‌گذرانند. در واقع مردم این ناحیه بر این باورند اعتقادات مذهبی و عبادت تاثیر زیادی روی افزایش طول عمر انسان‌ها دارد و مردم با ایمان بیشتر از بقیه عمر می‌کنند.

همنشینی‌های تندرستی

مردم منطقه لومالیندا به همنشینی‌های دوستانه اهمیت زیادی می‌دهند و وقتی دور هم جمع می‌شوند در مورد پیاده‌روی‌های دسته جمعی حرف می‌زنند، دستور آشپزی سالم رد و بدل می‌کنند و به جای هر نوشیدنی دیگری، چای و شیر می‌نوشند و از گفت‌وگو درباره حوادث استرس‌زا خودداری می‌کنند.

نیکویا – کاستاریکا

مردم این ۱۰ نقطه از جهان، ۱۰۰ سال عمر می‌کنند

شبه‌جزیره نیکویا در شمال کاستاریکا واقع شده و مثل ناحیه ساردینا و اوکیناوا یک منطقه دورافتاده و تقریبا ناشناخته در جهان محسوب می‌شود. آب این منطقه سرشار از منیزیم و کلسیم است و می‌گویند یک فرد ۶۰ ساله نیکویایی در مقایسه با یک فرد ۶۰ ساله آمریکایی ۳ بار بیشتر شانس رسیدن به ۱۰۰ سالگی دارد.

در این منطقه که فقط ۱۵ درصد از امکانات بهداشتی آمریکا را دارا است، میزان ابتلا به سرطان بسیار کم گزارش می‌شود. این در حالی است که به گفته متخصصان، ویژگی آب منطقه باعث شده تا آمار سرطان بین اهالی نیکویا تا این حد پایین باشد.

عادت‌های ۱۰۰ ساله شدن

داشتن برنامه برای حضور در جمع‌های خانوادگی، ۸ ساعت خواب کامل، گنجاندن سبزی‌ها و میوه‌های رنگی، صبحانه مفصل، شام سبک، فعالیت فیزیکی روزانه و قرار گرفتن در معرض آفتاب از عادت‌های مهم مردم نیکویا است که باعث شده ۸۰ درصد مردم این ناحیه سن ۱۰۰ سالگی را تجربه کنند.

ایکاریا – یونان

ایکاریا جزیره‌ای در یونان است که گفته می‌شود مردمانش ۴ برابر بیشتر از مردم آمریکا شانس رسیدن به ۱۰۰ سالگی را دارند. بیماری‌های سخت و ناشناخته بین اهالی این جزیره بسیار کم و آمار سرطان تنها یک درصد است. شغل مردم ایکاریا ماهیگیری و کشاورزی است و خانه‌هایشان در منطقه کوهستانی قرار دارد و همین موضوع باعث‌شده تا فعالیت روزانه زیادی داشته باشند. داشتن رژیم‌غذایی مدیترانه‌ای شامل میوه‌ها، سبزی‌ها، ماهی‌های کوچک و چای سبز نیز باعث شده تا ۷۵ درصد مردم ایکاریا به سن ۱۰۰ سالگی برسند.

فواید چُرت روزانه

اهالی منطقه ایکاریا عادت به خواب کوتاه یا همان چرت نیمروزی دارند؛ عادتی که خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی به ویژه سکته و فشارخون بالا را تا حد زیادی کاهش می‌دهد و جلوی مرگ زودرس را می‌گیرد. در سال ۲۰۰۷ میلادی نیز یک مطالعه گسترده روی بیش از ۲۳‌هزار فرد یونانی انجام شد که نتایج جالبی داشت. یونانی‌ها به عنوان پرانرژی‌ترین مردم اروپا شناخته می‌شوند که دیرتر از همه مردم اروپا می‌خوابند اما صبح‌ها با انرژی بیدار می‌شوند.

علت این مساله خیلی ساده است در این مطالعه مشخص شد، افرادی که به‌طور متوسط در طول هفته ۳ بار و هربار ۳۰ دقیقه خواب نیمروزی دارند ۳۷ درصد کمتر از افرادی که این عادت را ندارند به بیماری‌های قلبی مرگبار دچار می‌شوند.

اوکیناوا – ژاپن

مردم این ۱۰ نقطه از جهان، ۱۰۰ سال عمر می‌کنند

یکی از مناطقی که میانگین عمر آنها ۱۰۲ سال است، مجمع الجزایری در اقیانوس آرام به نام «اوکیناوا» در کشور ژاپن است. مکانی که در آن پیرترین جمعیت زنان دنیا زندگی می‌کنند و نسبت به دیگر نقاط جهان کمترین آمار ابتلا به سرطان، بیماری‌های قلبی و روانی را دارند. مردم اوکیناوا عادت دارند قبل از خوردن هر وعده غذایی با صدای بلند جمله «هاراهاچی بو» را تکرار کنند؛ یعنی «آن‌قدر غذا بخور که ۸۰ درصد سیر شوی نه صددرصد». آنها با این روش به خودشان یادآوری می‌کنند که راز طول عمر در پرهیز از پرخوری است.

جادوی گلکاری و باغبانی

شاید برایتان جالب باشد بدانید در اوکیناوا زندگی مردم در باغ‌ها و باغچه‌هایشان می‌گذرد. آنها با صرف زمان زیادی برای باغبانی و گلکاری از سبزی‌های تازه باغشان در تغذیه روزانه استفاده می‌کنند.

سحرخیز باش تا کامروا شوی

مردم اوکیناوا به سحرخیزی معروفند و ساعت بیداری اهالی منطقه ۶ صبح است.  آنها صبحانه‌شان را با یک لیوان شیر تازه گاو شروع می‌کنند، بعد سراغ پنیر توفو و عسل می‌روند و در پایان تکه کوچکی ماهی تازه بخارپز می‌خورند و معتقدند مصرف ماهی در وعده صبحانه از بروز سکته قلبی در سنین میانسالی پیشگیری می‌کند. اهالی اوکیناوا در ظروف کوچک غذا می خورند و به جای اینکه ظرف غذا را سر میز بیاورند در آشپزخانه برای اعضای خانواده غذا می‌کشند تا منبع غذا در دسترس نباشد و افراد به بهانه هم‌صحبتی دست به پرخوری نزنند.

بازنشستگی، تعطیل

در زبان اکیناوایی واژه‌ای برای بازنشستگی تعریف نشده و به جای آن یک واژه وجود دارد که کل زندگی را در بر می‌گیرد؛ «ایکیگای» که بهانه زندگی ترجمه می‌شود؛ به عنوان مثال برای یک استاد کاراته ۱۰۲ ساله ایکیگای به معنی پیش بردن این هنر رزمی و برای یک ماهیگیر ۱۰۰ ساله، ایکیگای به معنی ادامه دادن به ماهیگیری حدود سه بار در هفته است.

کامچاتکا – روسیه

کامچاتکا شبه‌جزیره‌ای در روسیه است که فقط ۹ هزار نفر جمعیت دارد. براساس آمارهای رسمی کشور روسیه حدود ۶۵ درصد مردم این منطقه تا ۱۰۲ سالگی عمر می‌کنند. خانه اهالی کامچاتکا در تپه‌های کوهستانی ساخته شده اما محل کارشان، کلیسا و مغازه‌ها در پایین‌ترین نقاط کوهپایه‌ای قرار گرفته است. به همین دلیل آنها مجبورند هر روز بیش از ۳۰۰ پله و حدود یک کیلومتر مسیر ناهموار را طی کنند تا به کارهایشان برسند.

دوری از تکنولوژی

خانم‌های اهل کامچاتکا قوانین خاصی برای انجام کارهای روزمره خانه دارند. آنها همه کارها را همراه با تحرک بدنی انجام می‌دهند و از هیچ وسیله الکترونیکی مثل جاروبرقی و ماشین لباسشویی استفاده نمی‌کنند و به واسطه این فعالیت‌های فیزیکی روزانه کالری زیادی می‌سوزانند. به همین دلیل تقریبا هیچ خانم چاقی در این منطقه وجود ندارد چرا که آنها می‌گویند به ازای هر کیلو اضافه‌وزن یکسال از عمر افراد کم می‌شود.

۱۰۰ ساله شدن به شیوه روسی

اهالی کامچاتکا تمایل به خوردن غذاهایی با پایه گیاهی دارند. البته این طور نیست که آنها به طور کامل گیاهخوار باشند اما ترجیح می‌دهند به ازای مصرف یک وعده غذای گوشتی ۴ تا ۵ وعده غذای غیرگوشتی که از سبزیجات و حبوبات تهیه می‌شود، مصرف کنند. ریشه طلایی هم نوعی گیاه است که مردم کامچاتکا علاقه زیادی به آن دارند و هفته‌ای ۵ یا ۶ مرتبه این گیاه را می‌جوشانند و از این جوشانده به عنوان یک نوشیدنی یا برای طعم‌دار کردن انواع سوپ استفاده می‌کنند و براین باورند مصرف ریشه طلایی، استرس، اضطراب و افسردگی را از بین می‌برد و باعث افزایش طول عمر می‌شود.

دسر ترش به جای شیرینی

اهالی کامچاتکا به جای اینکه بعد از غذا یک دسر شیرین بخورند، سراغ میوه‌های ترش مثل انواع تمشک می‌روند و بر این باورند با این کار، هم از بروز اضافه‌وزن جلوگیری می‌کنند و هم سکته قلبی سراغشان نمی‌آید.

هامیا – هند

دهکده هامیا در ایالت اوریسا از جمله مناطق دورافتاده در هندوستان است که ۶۵ درصد اهالی آن حدود ۱۰۱ سال عمر می‌کنند. به باور این مردم هر چه غذا تندتر باشد، احتمال ۱۰۰ ساله شدن هم بیشتر است! البته مردم این منطقه فلفل خاصی را در باغچه‌های‌شان پرورش می‌دهند که ۸ برابر تندتر از فلفل‌های قرمز تند معمولی است.

درمان‌های گیاهی

طب سنتی هندوستان بین اهالی ‌هامیا بسیار پرطرفدار است. آنها بر این باورند همه بیماری‌ها به کمک گیاهان دارویی قابل درمانند و در سخت‌ترین شرایط هم نباید به پزشک مراجعه کرد زیرا مصرف داروهای شیمیایی تاثیر منفی روی بدن دارد و از طول عمرکم می‌کند.

از کشاورزی تا نوشیدن آب

شغل اصلی مردم‌ هامیا کشاورزی است. هر کشاورز در طول مدت کار حدود ۱۵ تا ۲۰ لیوان آب می‌نوشد تا سموم اضافی را از بدنش دفع کند و سالم بماند. یکی از ضرب‌المثل‌های اهالی به همین موضوع اختصاص دارد؛ «امروز آب بخور تا به طلوع خورشید فردا سلام کنی!» یعنی اگر می‌خواهی فردا را ببینی و عمر بیشتری داشته باشی باید در طول روز آب بخوری.

زولا – هلند

مردم این ۱۰ نقطه از جهان، ۱۰۰ سال عمر می‌کنند

راز طول عمر مردم روستای زولا به تحرک بدنی روزانه آنها و  مصرف لبنیات زیاد برمی‌گردد و دوچرخه جزو جدانشدنی زندگی آنهاست. مردم زولا علاقه زیادی به مصرف لبنیات دارند. آنها هر روز صبح یک لیوان شیر می‌نوشند و مقدار زیادی پنیر و نان سبوسدار می‌خورند و هر زمانی که احساس گرسنگی کنند سراغ یک میان‌وعده پنیری می‌روند.

استرس پولی

استرس مهم‌ترین عاملی است که باعث کاهش طول عمر می‌شود. به همین دلیل مردم این منطقه فقط ۶ ساعت در روز کار می‌کنند و فاصله طبقاتی هم بین آنها وجود ندارد.

سان بلاس – پاناما

مردم این ۱۰ نقطه از جهان، ۱۰۰ سال عمر می‌کنند

نورمن هولنبرگ، پروفسور طب مکمل و سنتی که در دانشگاه‌ هاروارد تحصیل می‌کند، سال‌ها عمرش را در قبیله‌های سرخپوستان در دل جنگل‌های پاناما گذرانده است. این سرخپوستان که احتمالا قدیمی‌ترین ساکنان منطقه آمریکای مرکزی هستند حالا در جزیره «سان بلاس» زندگی می‌کنند. آنها روزی ۵ لیوان یا بیشتر عصاره درخت کوکا می‌نوشند.

به همین دلیل میزان ابتلای آنها به بیماری‌هایی مثل انواع سرطان‌ها، دیابت، سکته مغزی و بیماری‌های قلبی تا حد زیادی کاهش یافته و حدود ۶۸ درصد مردم منطقه تا سن ۱۰۱ سالگی عمر می‌کنند. به گفته متخصصان، علت طول عمر بالای مردم این ناحیه وجود گروه آنتی‌اکسیدان‌های موسوم به فلاوونوئیدها در عصاره درخت‌ است که روند پیرشدن سلول‌ها را کند می‌کند.

مسابقات دوی هفتگی

اهالی سان بلاس برای روزهای تعطیل‌شان یک برنامه خاص دارند؛ مسابقه ماراتن خانوادگی. به همین دلیل پیاده‌روی و دویدن یکی از عادت‌های روزانه مردم این منطقه است تا بدنشان را برای برگزاری مسابقات آماده نگه دارند. در واقع در پایان هر هفته قبل از غروب آفتاب یک مسابقه دو کنار ساحل برگزار می‌شود و ۵ خانواده با تفکیک گروه سنی در این ماراتن یک کیلومتری شرکت می‌کنند. جایزه خانواده برنده هم یک ظرف عسل خالص است که از طرف شهردار منطقه اهدا می‌شود.

اخبارجامعه
پربازدید
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

 آخرین اخبار

 برچسب‌های پربازدید