تغییر در حکم بازنشستگان/ واریزی جدید به حساب بازنشستگان در مهرماه

بدون دیدگاه
 

به گزارش خبرجو24؛ تغییر در حکم بازنشستگان/ واریزی جدید به حساب بازنشستگان در مهرماه

خیرالله رشیدی، با اشاره به نقش مهم مردم استان کرمانشاه در دفاع از خاک میهن در دوران دفاع مقدس، گفت: گوشه گوشه این استان محل شهادت جوانان رشید این آب و خاک است که جانانه در برابر دشمن بعثی سینه سپر کردند و اجازه ندادند یک وجب از خاک ایران اسلامی به بیگانگان واگذار شود.

وی با بیان اینکه استان کرمانشاه ۳۵ هزار نفر ایثارگر دارد، گفت: کمتر خانواده‌ای در استان داریم که در بین نزدیکان خود شهید یا ایثارگر نداشته باشد
رشیدی با بیان اینکه استان کرمانشاه در دوران دفاع مقدس ۹۸۰۰ شهید، ۲۲ هزار و ۸۲۸ جانباز و قریب ۱۸۰۰ آزاده تقدیم اسلام و انقلاب کرده است، خاطرنشان کرد: این استان با ۱۵۵۰ بانوی جانباز بیشترین جانبازان زن کشور را داشته و با ۱۰۱۷ بانوی شهیده رتبه دوم را از نظر تعداد شهدای زن در کشور دارد.

رشیدی با بیان اینکه استان کرمانشاه در دوران جنگ تحمیلی ۷۵۰ شهید زیر ۱۵ سال تقدیم انقلاب کرده، گفت: این استان حدود ۱۶ هزار شهید غیربومی هم دارد که از سایر استان‌های کشور به مناطق عملیاتی این استان آمده و به درجه رفیع شهادت نائل آمدند.

وی با بیان اینکه استان کرمانشاه ۶۰۰ شهید غریب دارد که در اردوگاه‌های رژیم بعث عراق به شهادت رسیده‌اند، ادامه داد: استان کرمانشاه ۳۷۰ جانباز بالای ۷۰ درصد دارد.

رشیدی خواستار توجه همه دستگاه‌ها به خانواده شهدا و جامعه ایثارگری شد و گفت: رسیدگی به امور جامعه ایثارگری تنها تکلیف یک دستگاه نیست و همه در مقابل آنان وظیفه داریم.

مشاور استاندار کرمانشاه در امور ایثارگران در ادامه با بیان اینکه دسته‌ای از ایثارگران را داریم که در دوران دفاع مقدس در نوار مرزی خدمت کرده و در توضیحات کارت ایثارگری آنها واژه “ایثارگر موظف” قید شده که آنها را از امتیازاتی که شامل حال دیگر ایثارگران می‌شود محروم می‌کند، اضافه کرد: انتظار داریم متولیان مربوطه نسبت به تغییر این واژه به “ایثارگر داوطلب” اقدام کنند تا این دسته ایثارگران هم از امتیازاتی که به دیگر ایثارگران تعلق م‌ گیرد، بهره‌مند شوند.سلام نو

وی همچنین با اشاره به محروم ماندن بازنشستگان از دریافت حق مناطق جنگی، گفت: حق مناطق جنگی به تصویب رسیده و اکنون در احکام کارکنان دستگاه‌های اجرایی برخی استان‌ها از جمله کرمانشاه آمده، اما متاسفانه بازنشستگان این استانها که در زمان جنگ تحمیلی زیر موشک و بمباران در این مناطق مشغول خدمت بوده‌اند، از این حق محروم هستند.

رشیدی عنوان کرد: روا نیست افرادی که در طول سال‌های دفاع مقدس در مقابل دشمن بعثی سینه سپر کرده و در مناطق جنگی مشغول خدمت بودند، از دریافت حق مناطق جنگی محروم بمانند و فرزندانشان که بعضا در دوران دفاع مقدس به دنیا هم نیامده بودند، این امتیاز را دریافت کنند.

رشیدی خواستار اعمال حق مناطق جنگی در احکام بازنشستگان شد.
در واقع میزان هزینه‌های صندوق بازنشستگی برای پرداخت حقوق به اعضای خود در بهار امسال نسبت به بهار سال گذشته حداقل ۴۷ درصد افزایش است که به طور قطع پیامدهای منفی برای این صندوق دارد. طی یکسال اخیر هر ۱۰ دقیقه یک نفر کارمند دولتی، بازنشسته شده و حقوق‌بگیر صندوق بازنشستگی کشوری شده است. صندوق بازنشستگی کشوری در بهترین حالت امسال حداقل باید ۲۲۱ همت حقوق به افراد تحت پوشش خود پرداخت کند.

سونامی بازنشستگی در پیش است براساس اطلاعات بدست آمده هر ده دقیقه یک کارمند بازنشستگی خود را دریافت و به اعضای صندوق بازنشستگی کشوری اضافه می شود. آمارها نشان می‌دهد تعداد بازنشستگان حقوق‌بگیر صندوق بازنشستگی کشوری در پایان خرداد امسال به یک میلیون و ۶۳۹ هزار و ۱۶۷ نفر رسیده که نسبت به پایان سال ۱۴۰۱ حدود ۰.۲ واحد درصد و نسبت به پایان خرداد سال ۱۴۰۱ معادل ۳.۵ درصد افزایش یافته است.سلام نو

شاخص «نسبت پشتیبانی» در صندوق‌های بازنشستگی نشان می‌دهد که ۱۵ صندوق به سطح ورشکستگی رسیده‌اند و فقط دو صندوق بازنشستگی در وضعیت بهتری هستند. هرچند که روند ناامیدکننده‌ای را طی می‌کنند و تا خط ورشکستگی فاصله‌ای ندارند.

در بهار سال جاری تعداد شاغلان ۲۳ میلیون و ۵۷۷ هزار و ۶۳۸ نفر بوده است. بنابراین زندگی نزدیک به ۶۴ میلیون و ۳۴۰ هزار نفر از مردم وابسته به کار و فعالیت افراد شاغلی است که کار می‌کنند. شاخص دیگر، «نسبت تکفل» است که از تقسیم جمعیت بر تعداد شاغلان به دست می‌آید. عددی که در ایران ۳.۷ است. یعنی هر فرد شاغل، جز خودش، باید به‌طور متوسط هزینه‌های زندگی نزدیک به ۴ نفر دیگر را هم تامین کند. ۱۷ صندوق بازنشستگی، زندگی ۲۵ میلیون مستمری‌بگیر و بازنشسته را تامین می‌کنند. با توجه به نسبت تکفل، بحران صندوق‌ها، بیش از دو سوم جمعیت ایران را تهدید می‌کند.

متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری و روند افزایش تعداد بازنشستگان، فشار هزینه‌ای مضاعفی را بر صندوق بازنشستگی در سال‌جاری تحمیل کرده، به طوری که سهم بودجه‌ برای این صندوق نیز کفاف پرداخت حقوق کارکنان نیست.

بر اساس گزارش ، طی یک سال اخیر، از بهار سال ۱۴۰۱ تا بهار امسال حدود ۵۶ هزار نفر به تعداد حقوق بگیران صندوق بازنشستگی کشوری افزوده شده است. با احتساب این عدد، در واقع می‌توان گفت طی یکسال اخیر هر ۱۰ دقیقه یک نفر بازنشسته شده و حقوق‌بگیر این صندوق شده است.

صندوق بازنشستگی کشوری هر ساله بخش قابل توجهی از بودجه را برای پوشش هزینه‌ها به خود اختصاص می‌دهد زیرا کسورات پرداختی شاغلین کفاف هزینه‌ها و پرداخت حقوق بازنشستگان را نمی‌دهد. نکته مهم‌تر این است که تعداد افرادی که بازنشسته می‌شوند به طور کلی چندین برابر تعداد افرادی است که جذب مشاغل دولتی می‌شوند و کسورات پرداخت می‌کنند و همین موضوع موجب یک عامل مهم در کسری صندوق‌ بازنشستگی کشوری است
بر اساس آنچه در این گزارش آمده میانگین حقوقِ حقوق بگیران در پایان خرداد امسال نسبت به زمان مشابه سال قبل بطور میانگین به میزان ۴۲ درصد افزایش داشته که این افزایش عمدتا ناشی از اجرای طرح متناسب سازی حقوق بازنشستگان کشوری در پاییز ۱۳۹۹ و استمرار اجرای آن تا سال ۱۴۰۲ است.سلام نو

اکو ایران نوشت در بهار سال گذشته تعداد حقوق بگیران صندوق بازنشستگی کشوری یک میلیون و ۵۸۳ هزار نفر و میانگین حقوق نیز معادل ۷.۴ میلیون تومان بود، در واقع دولت به طور میانگین هر ماه حداقل ۱۲.۵ همت بابت حقوق بازنشتگان هزینه صرف می‌کرده که در مجموع سه ماهه بهار سال گذشته حداقل معادل ۳۷.۷ همت بوده است.

اما در بهار امسال که هم به تعداد بازنشستگان افزوده شده و هم میزان حقوق آنها افزایش یافته، میزان هزینه‌ای که حقوق بازنشستگان برای این صندوق در بر داشته‌اند به ماهانه ۱۸.۵ همت و در مجموع بهار امسال به ۵۵.۵ همت رسیده است.

در واقع میزان هزینه‌های صندوق بازنشستگی برای پرداخت حقوق به اعضای خود در بهار امسال نسبت به بهار سال گذشته حداقل ۴۷ درصد افزایش است که به طور قطع پیامدهای منفی برای این صندوق دارد.

اگر با فرض اینکه بعد از بهار امسال دیگر هیچ فردی تا پایان سال به تعداد بازنشستگان صندوق بازنشستگی کشوری اضافه نشود و میانگین حقوق بازنشستگان همان ۱۱.۳ میلیون تومان در نظر گرفته شود، می‌توان گفت صندوق بازنشستگی کشوری در بهترین حالت امسال حداقل باید ۲۲۱ همت حقوق به افراد تحت پوشش خود پرداخت کند.

گزارش بودجه سال ۱۴۰۲ نشان می‌دهد سهمی که برای مصرف صندوق بازنشستگی کشوری در نظر گرفته شده معادل ۲۰۷ همت است؛ رقمی معادل یک‌سوم درآمدهای نفتی.

اما نکته قابل توجه این است که میزان سهم صندوق از بودجه کشور نیز جوابگوی پرداخت حقوق بازنشستگان نیست . این صندوق علاوه بر پراخت حقوق به اعضای خود هزینه های دیگری نظیر ارائه خدمات رفاهی، درمانی و .. نیز دارد.

براساس گزارش بازوی پژوهشی مجلس، وابستگی صندوق‌های بازنشستگی به دولت‌ها باعث شده دولت‌ها اولا اقدام به تصویب قوانینی کنند که مغایر با اصول اقتصادی و بیمه‌ای است و ثانیا به صندوق‌های بازنشستگی به‌عنوان یک منبع مالی در راستای اجرای سیاست‌های خود نگاه کنند. غالب بودن همین نگاه از یک سو موجب تصویب قوانین با بار مالی مضاعف شده و از سوی دیگر، افزایش بدهی دولت‌ها به آنها را موجب شده است.سلام نو

این در حالی است که نتایج یک پروژه تحقیقاتی مرکز پژوهش‌های مجلس در یک نظرسنجی مردمی نشان می‌دهد که اغلب مردم، عامل وضعیت بحرانی صندوق‌های بازنشستگی را «فساد مالی»، «مدیریت ناکارآمد» و «عملکرد نامناسب دولت» می‌دانند.

اخباراقتصاد
بازنشستگانپربازدید
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

 آخرین اخبار

 برچسب‌های پربازدید