در عصر حاضر که صنعت و فناوری در همه زمینهها پیشرفت چشمگیری داشته است، برنامهریزی و استراتژیهای نوآورانهای برای طراحی و ساخت یونیتهای هیدرولیک در پروژههای صنعتی به کار میرود. یونیتهای هیدرولیک یا همان پاورپکها، به عنوان قلب تپنده سیستمهای هیدرولیکی، نقش حیاتی در تامین انرژی و کنترل حرکت دارند. طراحی و ساخت این یونیتها باید به گونهای باشد که علاوه بر ارتقاء کارایی و کارآمدی سیستم، امکان انجام تعمیرات و نگهداری آسان نیز فراهم شود. همچنین، مهندسان طراحی در انتخاب متریال و اجزای سازنده یونیتهای هیدرولیک باید دقت نظر ویژهای داشته باشند تا طول عمر و دوام یونیتها افزایش یابد.
در این مقاله، به بررسی مهمترین نکتههایی که در طراحی و ساخت یونیتهای هیدرولیک باید مورد توجه قرار گیرند، پرداخته میشود. با ما همراه باشید تا با مهمترین نکتههای طراحی و ساخت یونیتهای هیدرولیک، یکی از مهمترین عناصر هر پروژه صنعتی، آشنا شوید.
1. شناخت اجزای یونیت هیدرولیک؛ راز موفقیت در طراحی سیستمهای هیدرولیکی مدرن
به طور کلی انواع یونیت هیدرولیک از یکسری قطعات ثابت و چند قطعه جانبی تشکیل میشوند که برای طراحی و ساخت یونیت باید اطلاعات کافی درباره آنها داشته باشید تا بتوانید یونیتی را بسازید که دقیقا نیازهای کاربر را رفع کند. پمپ هیدرولیک، الکتروموتور برای تامین انرژی یونیت، شیرهای کنترلی و تانک یا همان مخزن سیال از جمله قطعات اصلی هر یونیت هیدرولیک هستند. برخی از لوازم و قطعات جانبی یونیتهای هیدرولیک نیز که طبق نیاز کاربر مورداستفاده قرار میگیرند، عبارتند از:
- فیلتر و صافی برای محافظت از قطعات یونیت هیدرولیک
- گلدانی و کوپلینگ استاندارد برای اتصال شافت و بدنه پمپ هیدرولیک و الکتروموتور
- خنککنهای هواخنک و آبخنک برای پایین آوردن دمای سیال هیدرولیک
- سنسور فشار سیستم (مانومتر و ترنسمیتر)
- سنسور دما سیستم (ترمومتر و دماسنج)
- نشانگر سطح سیال ( دیجیتالی یا آنالوگ)
- انواع اکومولاتورهای تیوپی و پیستونی
علاوهبر شناخت قطعات فوق و کاربرد هر کدام، تعداد و ترتیب عملکرد جکها و هیدروموتورها از اهمیت بسیاری برخوردار است. برای مثال اگر در یک سازه مکانیکی از سه عدد جک و سه عدد هیدروموتور استفاده میشود، باید از تعداد و ترتیب قرار گرفتن این قطعات اطلاعات کافی داشته باشید. آگاهی از چنین مواردی کمک میکند که تعداد دقیق شیرآلات را تعیین کرده و حجم پمپ و تانک را به درستی انتخاب کنید.
2. محاسبات یونیت هیدرولیک و شبیهسازی مدار؛ راهنمای جامع مهندسان
چه هدفتان طراحی جک هیدرولیک باشد و چه قصد داشته باشید که یونیت هیدرولیکی مخصوص به خود را خلق کرده و به تولید برسانید، اهمیت شبیهسازی به هیچ وجه قابل چشمپوشی نیست. شبیهسازی مانند چراغی در تاریکی عمل کرده و به شما کمک میکند تا با دیدی گسترده و جامع، تمام آنچه برای تحقق اهدافتان نیاز دارید را به درستی درک کرده و با دقت بیشتری به سمت هدف گام بردارید. با شبیهسازی مدار نوع، تعداد، حجم، نحوه عملکرد و محل قرارگیری هر قطعه هیدرولیک تعیین میشود.
همچنین با رعایت این نکته در طراحی و ساخت یونیت هیدرولیک میتوانید از اختلال در عملکرد قطعات و عدم کارکرد صحیح یونیت هیدرولیک پیشگیری کنید. ضمن اینکه با شبیهسازی لیست جامعی از قطعات موردنیاز تهیه میشود و بنابراین از خرید قطعات بیمصرف و به تبع آن هزینههای اضافی جلوگیری میگردد.
3. انتخاب قطعات صحیح؛ گام ارزشمند در ساخت یونیت هیدرولیک صنعتی
تصور کنید قصد خرید و استعلام قیمت گیربکس خورشیدی را با هدف راهاندازی هیدروموتور یک گیربکس صنعتی مهم دارید؛ اولین نکته برای ساخت و طراحی انتخاب قطعات درست و صحیح است. همین موضوع در طراحی و ساخت یونیت هیدرولیک نیز صدق میکند. در غیر این صورت، ساخت پاورپک هیدرولیک با قطعات اشتباه و استفاده از آن، چیزی جز ضرر و زیان مالی و بعضا خسارات جانی را به دنبال ندارد.
برای مثال باید قدرت و سرعت الکتروموتور را با توجه به نیاز سیستم هیدرولیک تعیین کنید. همچنین برای انتخاب پمپ، باید میزان دبی خروجی و فشار قابل تحمل این قطعه هیدرولیکی را در نظر داشته باشید. در تعیین نوع شیرآلات هیدرولیک که برای کنترل فشار، دبی و جهت حرکت سیال مشخصات فنی سیستم مانند فرمان داخلی، دستی یا برقی بودن و بلوکی یا سرراهی بودن اهمیت دارد. انتخاب درست قطعات جانبی نیز افزایش کیفیت و ماندگاری یونیت هیدرولیک را به دنبال خواهد داشت.
4. مشورت با متخصصان؛ عامل کلیدی طراحی و ساخت پاورپک
برای اسمبل کردن و کنار هم قرار دادن قطعات یونیت هیدرولیک، به تجربه و تخصص زیادی نیاز است و صرفا نمیتوان با در دست داشتن نقشه راه، یونیت هیدرولیک را بدون هیچ تخصص و مهارتی ساخت. در بیشتر پاورپکهای هیدرولیک، تانک به عنوان شاسی مورداستفاده قرار میگیرد و همه قطعات در کنار یا روی آن نصب میشوند. به همین دلیل، انتخاب ابعاد صحیح تانک اهمیت زیادی دارد. معمولا ساخت یونیت هیدرولیک در کارگاههای مجهز و زیرنظر متخصصان کارآزموده طبق مراحل زیر انجام میشود:
- خم کردن، برش دادن و جوشکاری ورق تانک هیدرولیک طبق نقشه
- قرار دادن درب مخزن هیدرولیک با ضخامت بیشتر نسبت به بدنه
- محکم کردن الکتروموتور و پمپ هیدرولیک از طریق گلدانی روی درب
- برش دادن گلدانی روی تانک هیدرولیک
- سوراخکاری و برشکاری شاسی برای نصب قطعات
- نصب قطعات یونیت هیدرولیک و رنگکاری مجموعه پاورپک
5. آخرین نکته؛ تست یونیت صنعتی پس از ساخت
از آنجایی که پاورپکهای هیدرولیک در قسمتهای حساس و مهم کارخانجات نصب میشوند، یونیت باید از کیفیت بالایی برخوردار باشد؛ کوچکترین ایرادی در طراحی و ساخت یونیت هیدرولیک، میتواند به قیمت از دست رفتن مال شما و جان اپراتورها تمام شود.
به همین منظور سازنده یونیت هیدرولیک باید بعد از اسمبل کردن قطعات، عملکرد همه قطعات از جمله عملکرد الکتروموتور و پمپ هیدرولیک، عملکرد شیرآلات و سنسورها، نشتی احتمالی در تانک و اتصالات را به ترتیب چک کرده تا در صورت وجود هر ایرادی قبل از نصب یونیت در کارخانه، آن را برطرف کند.
مجموعه صنعتی هیدشاپ؛ سازنده یونیت هیدرولیک با طراحی مدرن
در این مقاله 5 نکته مهم برای طراحی و ساخت یونیت هیدرولیک را توضیح دادیم. شناخت اجزا، محاسبات، انتخاب دقیق قطعات، مشورت با متخصصین و تست یونیت هیدرولیک از مهمترین نکاتی است که در ساخت پاورپک باید در نظر بگیرید.
مجموعه صنعتی هیدشاپ با بیش از 15 سال سابقه درخشان در زمینه واردات و فروش قطعات هیدرولیکی و همچنین طراحی و ساخت یونیتهای هیدرولیک آماده خدمترسانی به شما مشتریان عزیز است. متخصصان کارآزموده هیدشاپ با بهرهمندی از دانش روز هیدرولیک و با استفاده از باکیفیتترین قطعات موجود در بازار ایران، انواع یونیتهای هیدرولیک کوچک و بزرگ را در کوتاهترین زمان ممکن طراحی میکنند و میسازند. برای ثبت سفارش طراحی و ساخت یونیت هیدرولیک به وبسایت این مجموعه به نشانی hydshop.ir مراجعه کنید.
انتهای رپورتاژ آگهی/