قیمت هر کیلو دام زنده ۴۵ هزار تومان گران شد!

2 دیدگاه
 

به گزارش خبرجو24، قیمت هر کیلو دام زنده ۴۵ هزار تومان گران شد!
​مدیرعامل اتحادیه مرکزی تعاونی‌های کشاورزی دام سبک کشور با اعلام خبر افزایش ۴۵۰۰۰ تومانی قیمت دام زنده از واردات حدود ۴۰۰ هزار راس دام سبک و سنگین در آینده نزدیک خبر داد. وی همزمانی این دو اتفاق را آمیخته به ابهاماتی دانست.

افشین صدر دادرس، مدیرعامل اتحادیه مرکزی تعاونی‌های کشاورزی دام سبک کشور درباره افزایش اخیر قیمت دام زنده گفت: حدود یک هفته پیش قیمت دام زنده بین ۲۰۰ هزار تا ۲۲۰ هزار تومان در هر کیلو بود، از حدود یک هفته پیش این قیمت به ۲۵۰ هزار تا ۲۶۰ هزار تومان افزایش پیدا کرده است. این افزایش قیمت حدود ۴۰ تا ۴۵ هزار تومانی، در حالی به طور ناگهانی اتفاق افتاده که حدود ۱۰۰ هزار راس گوساله و ۳۰۰ هزار راس گوسفند در آینده نزدیک به کشور وارد می‌شوند.

وی تصریح کرد: واردات ۴۰۰ هزار راس دام زنده و افزایش ناگهانی قیمت آن در حالی به طور همزمان اتفاق افتاده که هیچ گونه تغییری در تولید و عرضه دام زنده در داخل کشور رخ نداده و این امر آمیخته به ابهاماتی است
صدر دادرس در ادامه دلایل کاهش تولید گوشت گوسفندی را در سال‌های اخیر توضیح داد و گفت: به دلیل سیاست‌های نادرست دولت‌ها روند کاهش جمعیت دامی کشور از سال ۱۳۹۸ آغاز شده و متاسفانه تا امروز هم ادامه دارد. این کاهش عرضه به ویژه در نیمه دوم سال که تقاضا برای گوشت گوسفند بیشتر از نیمه نخست سال است، با افزایش قیمت خود را نشان داده است.

مدیرعامل اتحادیه مرکزی تعاونی‌های کشاورزی دام سبک ادامه داد: با کاهش جمعیت دامی زایش‌ها کاهش یافته و تعداد دام‌های پایه‌پروار نیز پایین آمده است، این اتفاق به افزایش قیمت این نوع دام انجامیده و در ادامه قیمت گوشت گوسفند را به طور مستمر بالا برده است؛ با این حال افزایش اخیر و یکباره قیمت دام زنده به میزان ۵۰ هزار تومان در هر کیلو در یک هفته اخیر ربطی این موضوعات ندارد و امری غیرطبیعی است.

افزایش ۶ برابری قیمت نهاده در پی حذف ارز ترجیحی

صدر دادرس در ادامه از تاثیر حذف ارز ترجیحی بر واردات نهاده دام و تاثیر آن بر گرانی گوشت قرمز گفت و توضیح داد: ارز ترجیحی از گذشته برای واردات خوراک دام حذف شد، پیش از این اتفاق قیمت خوراک دام در سامانه بازارگاه ۱۵۰۰ تومان تا ۱۸۰۰ تومان در هر کیلو بود و پس از حذف ارز ترجیحی این رقم در اوایل سال جاری به حدود ۱۱ هزار تومان رسید.

وی اضافه کرد: از تیر ماه سال جاری در سامانه بازارگاه فضایی رقابتی ایجاد شد و این فضا قیمت ۱۱۰۰۰ تومان را به حدود ۸۰۰۰ تومان تا ۹۰۰۰ تومان کاهش داد. اخیرا نیز به دلیل شرایط جغرافیایی و یخ‌زدگی کانال وُلگادُن روسیه و کاهش واردات جو و ذرت از این کشور، واردات نهاده به ایران از مسیر دریای خزر به مبدا قزاقستان محدود شده است، این اتفاق اخیرا قیمت نهاده و ذرت را به ۱۰۰۰۰ تومان رشد داده است.

صدر دادرس در ادامه سیاست دولت درباره واردات گوشت گوسفندی را با هدف تعدیل قیمت‌ها در بازار کنونی اشتباه دانست و اظهار کرد: واردات وقتی می‌تواند موثر باشد که افزایش قیمت برآمده از سودجویی عوامل تولید یا بازار باشد، اما در شرایط کنونی افزایش قیمت گوشت گوسفند در کشور به دلیل ضربه‌ای است که به زیرساخت‌های تولید دام سبک و دام سنگین وارد شده است. در حال حاضر افزایش قیمت به دلیل افزایش هزینه‌های تولید اتفاق افتاده و نتیجه اتخاذ سیاست واردات در این شرایط ضربه دیگری به تولید داخل وارد می‌آورد.

وی در ادامه دو پیشنهاد برای تنظیم تولید و عرضه گوشت گوسفندی ارائه کرد و گفت: دولت می‌تواند برای حفظ تولید گوشت گوسفند و همزمان تامین نیاز بازار با گوشت تولید داخلی که کیفیت بیشتری نسبت به گوشت وارداتی دارد، توان اقتصادی مصرف‌کننده را بالا ببرد و به این منظور گوشت قرمز تولید داخل را در گروه اقلام کالابرگ الکترونیک قرار دهد. با این روش یک بازار ۶۰ میلیون نفری برای تولید گوشت قرمز احیا می‌شود. پس از احیای تولید و افزایش جمعیت دامی نیز می‌توان برنامه‌هایی را برای افزایش تولید و کاهش قیمت تمام‌شده به کار گرفت.

صدر دادرس ادامه داد: در حال حاضر در ازای واردات گوشت گرم گوسفندی ارز زیادی از کشور خارج می‌شود، در حالی که این ارز به فرموده مقام معظم رهبری باید برای توسعه زیرساخت‌های کشور استفاده شود. در حالی که این ارز امروز برای واردات گوشت گوسفندی خرج می‌شود که در کشور امکان تولید آن وجود دارد اما تولید به دلیل مشکلاتی که دولت‌ها ایجاد کردند به مشکل خورده است.

وی در تشریح پیشنهاد دوم گفت: همچنین می‌توان معادل ریالی بخشی از این ارز را به عنوان یارانه خرید گوشت داخلی به مصرف‌کنندگان اختصاص داد، در این صورت تولیدکننده به تولید امیدوار می‌شود و دام مولد خود را به کشتار نمی‌دهد و یا دام نر خود را به قاچاقچی نمی‌سپارد.

قیمت انواع گوشت گوسفند در روز ۹ دی ۱۴۰۲ در هر کیلو به این شرح است: ران گوسفند ۶۵۹ هزار تومان، سردست گوسفند ۷۵۰ هزار تومان و گوشت خورشتی گوسفند ۷۰۰ هزار تومان.

اخباراقتصاد
پربازدیدقیمت گوشت
 

2 دیدگاه. Leave new

  • علیرضا
    06/01/2024 15:36

    سلام خوراک دام درسطح بازار خوراک دام شیری هفده هزارتومان وپرواری شانزده هزارتومان وجووذرت حدود پانزده هزارتومان میباشد مهندس درضمن سیاستهای غلط درسالهای نودو هفت تا چهارصدمیباشد که کاه سفید خشک که اذوقهایی بدون کیفیت هست وفقط برای زیرپای دام باید ریخته شود رادران سالها کیلویی نه هزارتومان برای خوراک گوسفندان میخریدیم برای خوراک وجو وذرت تا بیست هزارتومان هم بالا رفت وباعث شد گوشت هما چهل وپنج هزارتومان گوشت درجه یک بره البته قیمت زنده وگوشت درجه دو قیمت هیجده تا بیست پنج هزارباشد که دامدارنتوانست دوام بیارد ودام مولد خودراراوانه کشتارگاه کرد بعداران هم توزیع نهاده های دامی طوری بود همه گونه تقلب داخل ان انجام میشد ومسولین با دانستن واگاه بودن هیچ کاری انجام نمیدادن ازعامل فروش تا ان بالا بالاها پس بدین علت دام سبک ومولد کلا روانه کشتارگاهها شد ودام ازبین رفت این گرانی گوشت نشانه وعلتش ان مسله هست البته هیچگاه مسولین نخواسته اند بایک تولیدکننده دام سبک درروستا ومنطقه تولیدش صحبت کنند وسرخودنظراتی داده اند این گرانی یک راه چاره داردواردکردن دام مولد ازقرقیزستان ااجیکستان وافغانستان که بتوانندباشرایط ایران دوام بیاورند ودراختیاردامدارقراردهند تا مشگل گوشت حل شود وگرنه باواردکردن گوشت وذام پرواری چاره کارانجام نمیشود مگراینکه کشورمدام واردکننده باشد واین دام مولد راهم کلا ازبین ببرد سه سال طول میکشد تا دام مولد نصف دامی که سال چهارصد ویک تلف شده رابگیرد انهم به قیمت خیلی پایین روانه کشتارگاه شد یهنی گوشت کیلویی شصدوهفت هزارتومان

    پاسخ
  • سیاوش
    08/01/2024 09:45

    سال گذشته دامداران با ضرر زیادی دام‌های خود را فروختند و حتی پول دام هم گیرشان نیامد وعده‌ای کلاه برداری کردند.وهیچ حمایتی از دولت نشدند و شاید هم پای مافیای واردات دام و گوشت درمیان بود .امسال در منطقه هیچ دامی نیست حتی کشاورزان ته مانده مزارعی خود را شخم کردند یاسوزاندند.الان دیگر خیلی دور شده و قیمت دام باوجود واردات و ارزش پول از دام وگوشت داخلی بیشتر میشود .

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

 آخرین اخبار

 برچسب‌های پربازدید