روش لینک استعلام سهام عدالت / به سادگی از داشتن سهام عدالت باخبر شوید

بدون دیدگاه
 

بسیاری از مردم هنوز نمی‌دانند مشمول سهام عدالت هستند یا خیر. به همین منظور سامانه‌‌ای برای استعلام سهام عدالت طراحی شده است که سهام‌داران از طریق این سامانه می‌توانند اطمینان حاصل کنند که آیا مشمول سهام عدالت شده‌‌اند یا خیر.

از سال ۱۳۸۵ واگذاری سهام عدالت آغاز شد، در این سهام مالکیت سهام تعدادی از شرکت‌ها و کارخانه‌های دولتی در اختیار افراد قرار گرفت اما امکان استفاده از این سهام وجود نداشت تا اینکه در اردیبهشت ماه ۱۳۹۹ فرایند آزادسازی این سهام شروع شد. با این مقاله همراه باشید تا بفهمید چگونه بفهمیم سهام عدالت داریم یا نه ؟

بسیاری از مردم هنوز نمی‌دانند مشمول سهام عدالت هستند یا خیر. به همین منظور سامانه‌ samanese.ir برای استعلام سهام عدالت طراحی شده است که سهام‌داران از طریق این سامانه می‌توانند اطمینان حاصل کنند که آیا مشمول سهام عدالت شده‌‌اند یا خیر، و در صورتی‌که مشمول این سهام هستند، برگه سهام خود را مشاهده کرده و سهام را به مالکیت خود درآورند. این برگه سهام همچنین شامل اطلاعاتی همچون ارزش اسمی سهام و لیست سودهای واریزی توسط دولت نیز می‌باشد.

مراحل استعلام سهام عدالت :

۱- در اولین مرحله وارد سامانه سهام عدالت به نشانی samanese.ir شوید.

۲- در این مرحله عبارت ورود به سامانه را انتخاب کنید .

۳- سپس گزینه مطالب فوق را مطالعه نموده و می‌پذیرم را تیک‌دار کنید و روی ادامه کلیک کنید.

۴- کد ملی خود و کد امنیتی موجود در صفحه را وارد کرده و روی ادامه کلیک کنید .

۵- در صورتی که مشمول این سهام نباشید، صفحه زیر نمایش داده می‌شود و در غیر اینصورت به مرحله بعد منتقل می‌شوید.

سهام عدالت

۶- در این مرحله اطلاعات هویتی خود ( نام و نام‌خانوادگی، نام پدر، سال تولد و شماره شناسنامه ) را از بین گزینه‌های نمایش داده شده انتخاب کنید و روی ادامه کلیک کنید.

* دقت کنید اگر هیچکدام از گزینه‌ها شامل شماره شناسنامه شما نیست باید گزینه خط تیره را انتخاب کنید.

سهام عدالت

۷- اینجا در صورت صحیح بودن اطلاعات هویتی سهامدار، روی تایید و ورود کلیک کنید.

۸- گزینه مشاهده صورت وضعیت دارایی سهام را برای مشاهده برگه سهام عدالت انتخاب کنید.

۹- در مرحله آخر و در برگه سهام ؛ ارزش اسمی سهام، وضعیت واریز سود، تعداد، زمان و مبلغ سودهای واریزی تا امروز را مشاهده می‌کنید.

سهام عدالت

پس از استعلام سهام عدالت و مطمئن شدن از دارایی سهام عدالت، لازم است این سهام را آزادسازی کنید تا بتوانید به صورت مستقیم روی آن کنترل داشته باشید. بدین منظور می‌توانید به آموزش آزاد سازی سهام عدالت مراجعه و مراحل آزادسازی را طی نمایید. پس از آزادسازی سهام خود می‌توانید از سامانه سهام عدالت سعدی جهت فروش یا استعلام قیمت لحظه‌ای سهام خود مطلع شوید.

تا چه زمانی برای دریافت سود سهام‌عدالت وقت دارید؟

«ارائه تمامی خدمات انتقال سهام عدالت به وراث توسط بانک‌ها و کارگزاری‌های منتخب کاملاً رایگان بوده و نیازی به پرداخت هیچ‌گونه وجهی نیست.»

وراث متوفیان سهام عدالت حداکثر تا ۱۷ اسفند فرصت دارند تا با ثبت‌نام در سامانه میراث در فهرست دریافت‌کنندگان سود سهام عدالت ۱۴۰۲ قرار گیرند.

پس از چشم انتظاری‌های بسیار سرانجام آبان ماه امسال بود که از سامانه انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث رونمایی شد و حالا وراث با چند گام می‌توانند علاوه بر انتقال این سهام سود سهام متوفیان خود را هم دریافت کنند.

در همین راستا محمد باغستانی مدیرعامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی گفت: وراث متوفیان سهام عدالت حداکثر تا روز ۱۷ اسفندماه امسال فرصت دارند تا با ثبت نام در سامانه میراث در فهرست دریافت کنندگان سود سهام عدالت سال ۱۴۰۲ قرار گیرند.

انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث که بنا به گفته حاجی‌وند دستیار ویژه و مشاور رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت به باشگاه خبرنگاران جوان رایگان خواهد بود. حاجی‌وند در ادامه اظهار کرد: ارائه تمامی خدمات انتقال سهام عدالت به وراث توسط بانک‌ها و کارگزاری‌های منتخب کاملاً رایگان بوده و نیازی به پرداخت هیچ‌گونه وجهی نیست.

اما وراث برای انتقال سهام متوفیان باید چه اقدامی انجام دهند؟ بر این اساس یکی از وراث که حتما باید سجامی شده باشد در ابتدا باید به درگاه یکپارچه ذی‌نفعان بازار سرمایه به آدرس «ddn.csdiran.ir» وارد شود و در گام بعدی با ورود به بخش «امور سهام عدالت متوفی» و با وارد کردن کدملی و تاریخ تولد متوفی در بخش «استعلام نوبت تشکیل پرونده» نسبت به زمان فرارسیدن تشکیل پرونده و نوع دارایی متوفی آگاهی لازم را کسب کرده، پس از آن در صورت تایید زمان تشکیل پرونده می‌تواند به هر یک از دفاتر کارگزاری و بانک‌های منتخب مراجعه کند و در پایان نیز پس از تشکیل پرونده در یکی از دفاتر، امکان پیگیری پرونده از طریق بخش «استعلام وضعیت پرونده» در درگاه یکپارچه برای تمامی وراث، قابل مشاهده خواهد بود.

گفتنی است، بانک‌های «ملی، ملت، پارسیان و تجارت» و کارگزاری‌های منتخب «معاملات آرتان، توسعه فردا، آتیه، سهام پژوهان، دانایان پارس، آبتین استاک، توسعه اندیشه دانا، آرمان تدبیر نقش جهان، شاخص سهام، سهم آشنا، ساوآفرین، سرمایه‌گذاری ملی، آراد ایرانیان، فارابی، هامرز، آسمان، نماد شاهدان، آگاه، مبین سرمایه، مفید، نهایت نگر، پویان، هوشمند رابین، شهر، تدبیرگران فردا، کاریزما، اندیشه و بینش پیشرو، بازار سهام، ملل پویا، آرمون بورس، آپادانا، اقتصاد بیدار، خبرگان، کالای خاورمیانه، بانک سامان، رفاه، سپه، پاسارگاد، انصار، تجارت، ملت و پارسیان، ملی و کارآفرین» از جمله بخش‌هایی هستند که بنابر اعلام مسئولان سازمان بورس اقدامات مربوط به انتقال سهام عدالت به وراث را رایگان انجام خواهند داد.

اما چه مدارکی مورد نیاز است؟ تصویر کارت ملی و صفحه اول شناسنامه متوفی، اصل یا تصویر برابر با اصل کارت ملی و صفحه اول شناسنامه تمامی وراث تعیینی در گواهی حصر وراثت (با این توضیح که رسید متقاضی کارت ملی و یا گواهی شماره ملی ممهور به مهر سازمان ثبت احوال می‌تواند جایگزین کارت ملی باشد)، اصل یا تصویر برابر با اصل گواهی حصر وراثت متوفی (در صورتی که مادر در عداد وراث باشد؛ مستنبط از بند ب ماده ۸۹۲ قانون مدنی جهت کنترل حاجب، صفحات شناسنامه مربوط به تعداد فرزندان پدر و مادر متوفی نیز الزامی است) در صورتی که متوفی دارای وصیت نامه رسمی باشد که در گواهی حصر وراثت نیز به آن اشاره شده است، ارائه اصل یا تصویر برابر با اصل وصیت نامه نیز ضروری است.

گفتنی است، بنابر اعلام وزیر امور و اقتصاد و دارایی بناست سود سهام عدالت تا ۲۵ اسفندماه برای مشمولان واریز شود و همراه با این سود نیز سود سهام عدالت متوفیان برای وراث آن‌ها در صورتی که اقدامات مربوطه را انجام داده باشند واریز خواهد شد.

منبع:عرشه
اخباراقتصاد
پربازدیدسهام عدالت
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

 آخرین اخبار

 برچسب‌های پربازدید