جزییات تازه از پرداخت مابه‌التفاوت حقوق بازنشستگان | واریز اضافه 2 میلیون تومانی برای بازنشستگان در این تاریخ 

1 دیدگاه
 

جزییات تازه از پرداخت مابه‌التفاوت حقوق بازنشستگان | واریز اضافه 2 میلیون تومانی برای بازنشستگان در این تاریخ

مابه التفاوت حقوق فروردین بازنشستگان که نزدیک به 2 میلیون و 300 هزار تومان است به حساب آنها واریز می شود.

در این چند روز قرار بر این است مابه التفاوت حقوق فروردین بازنشستگان که نزدیک به 2 میلیون و 300 هزار تومان است به حساب آنها واریز می شود.

بنابراین در روزهای آتی شاهد واریز مبلغ میلیونی برای بازنشستگان تامین اجتماعی و لشکری و کشوری هستیم.

یک فعال صنفی بازنشستگان با انتقاد از رای اخیر دیوان عدالت، گفت: جمعی از بازنشستگان که قصد داشتند از افزایش ۳۵ درصدی حداقل مستمری ۱۴۰۳ شکایت کنند، بلاتکلیف مانده‌اند.

در اردیبهشت ماه سال جاری، هیات تخصصی دیوان عدالت با صدور رایی، شکایت بازنشستگان تامین اجتماعی به مزد ۱۴۰۲ را مردود دانست؛ در این رای، اجرایی نشدن ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی در افزایش ۲۷ درصدیِ حداقل مستمری ۱۴۰۲ قبول نشده است.

حال جمعی از بازنشستگان که قصد داشتند از افزایش ۳۵ درصدی حداقل مستمری ۱۴۰۳ شکایت کنند، بلاتکلیف مانده‌اند؛ یدالله فرجی، فعال صنفی بازنشستگان کارگری، با بیان اینکه «ماده ۹۶ تاکید دارد حداقل مستمری بازنشستگان باید به اندازه افزایش هزینه‌های زندگی افزایش یابد» گفت: سال گذشته و امسال، حداقل مستمری بازنشستگان به اندازه نرخ تورم رسمی هم زیاد نشده است؛ چطور مدعی هستند که ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی اجرایی شده است؟

به گفته وی، با افزایش ۳۵ درصدی، حقوق بازنشستگان نهایت دو میلیون و ۵۰۰ هزار تومان افزایش یافته است.

این فعال صنفی بازنشستگان ادامه داد: اصولاً دولت و سازمان تامین اجتماعی باید مستمری‌ها را به اندازه سبد هزینه‌های ماهانه خانوار افزایش دهند و این در حالیست که هیچ سالی در تعیین افزایش مستمری ها، سبد هزینه‌ها محاسبه و اعلام نمی‌شود.

فرجی تاکید کرد: در حالیکه دیوان عدالت شکایت بازنشستگان به مستمری ۱۴۰۲ را وارد ندانسته است، مستمری بگیرانِ زیر خط فقرِ سازمان تامین اجتماعی باید به کدام مرجع قضایی کشور شکایت کنند.

او در پایان گفت: با دریافتی ۱۰ یا ۱۱ میلیون تومانی هزینه‌های دو هفته زندگی هم تامین نمی‌شود؛ متاسفانه باید گفت بازنشستگان امسال با شیبی تندتر از همیشه به زیر خط فقر مطلق سقوط کرده‌اند و راه به جایی ندارند.

دبیر اجرایی خانه کارگر آران و بیدگل می گوید که سازمان تامین اجتماعی برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان نیاز به دریافت بدهی‌هایش دارد.

دبیر اجرایی خانه کارگر آران و بیدگل گفت: نیاز به متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان علاوه بر اینکه نتیجه‌ی سیاستهای کلان است، نتیجه‌ی بی‌توجهی به ماده ۹۶ قانون تأمین اجتماعی و عقب نگه داشتنِ دستمزد از هزینه‌های زندگی است و مسئول این وضعیتِ تمام دولت‌ها هستند.

مجتبی حاجی‌زاده (فعال کارگری) در رابطه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی گفت: در برنامه توسعه هفتم، اجرای متناسب‌سازیِ حقوق بازنشستگان الزام‌آور شده و از همان ابتدا نمایندگان مجلس این قانون را برای تمام صندوق‌های بازنشستگیِ کشوری، لشکری و تأمین اجتماعی لازم‌الاجرا دانستند.

واریز حقوق خردادماه بازنشستگان بر اساس مبلغ جدید همسان سازی انجام می‌شود؟

وی بیان کرد: بسیاری از بازنشستگان تأمین اجتماعی در حال حاضر نگران‌ عدم اجرای متناسب‌سازی برای بیمه‌شدگانِ صندوق تأمین اجتماعی هستند. البته همان زمان هم وزارت کار نسبت به تأمین منابع متناسب‌سازی برای بازنشستگان تأمین اجتماعی ابراز نگرانی کرد. به هر حال این قانون در برنامه توسعه هفتم گنجانده شده و دولت باید به عدالت برای همه‌ی بازنشستگان صندوق‌های اجتماعی رفتار کند.

وی گفت: متاسفانه دولت با همراهیِ مجلس یازدهم بر خلاف سیاست‌های ابلاغی تامین اجتماعی، بعد از اعلام مغایرت شورای نگهبان، نسبت به جزء ۱ بند الحاقی ۲ ماده ۲۹ لایحه برنامه هفتم توسعه بجای رفع ایراد آن را حذف کرد و با این کار دولت را تا پایان برنامه از پرداخت بدهی حسابرسی شده معاف کرد. با این کار عملا متناسب سازی برای بازنشستگان تامین اجتماعی در هاله‌ای از ابهام قرار گرفت.

حاجی‌زاده بیان کرد: با حذف این موضوع عملا دولت طی پنج ساله هفتم هیچگونه تعهدی نسبت به بازپرداخت بدهی محاسبه شده به سازمان تأمین اجتماعی نخواهد داشت و کل مصوبات سال گذشته برای متناسب‌سازی این قشر از مستمری‌بگیران که با رقم ۱۷۰ همت شروع و در نهایت با ۱۳۰ همت مصوب شد، وضعیت نامعلومی پیدا می‌کند.

حاجی‌زاده گفت: رهبری در دیدار با کارگران فرمودند اگر حال این جامعه خوب باشد، حال نیمی از مردم کشور خوب است، اما دولت و مجلس بجای اینکه تمام تلاششان را برای بهبود معیشت این قشر از جامعه بگذارند، درصدد ناراضی نگه داشتن بازنشستگان هستند.

این فعال کارگری بیان کرد: نیازِ بازنشستگان به متناسب‌سازیِ حقوق، نتیجه‌ی سیاست‌های کلانِ دولتهاست و کاهش ارزش پول ملی، وضع را به جایی رسانده که حقوق بازنشستگان سال به سال ارزش خود را از دست داده است. ضمن اینکه مستمریِ بازنشستگان که باید مطابق با ماده ۹۶ قانون تأمین اجتماعی و با توجه به افزایش هزینه‌های زندگی تعیین شود، همواره با این مولفه فاصله داشته است.

حاجی‌زاده گفت: نیاز به متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان علاوه بر اینکه نتیجه‌ی سیاستهای کلان است، نتیجه‌ی بی‌توجهی به ماده ۹۶ قانون تأمین اجتماعی و عقب نگه داشتنِ دستمزد از هزینه‌های زندگی است و مسئول این وضعیتِ تمام دولت‌ها هستند.

دبیر اجرایی خانه کارگر آران و بیدگل گفت: دولت باید خود را ملزم به تأمین هزینه‌های متناسب‌سازی برای بازنشستگان تأمین اجتماعی کند و همچنین بدهیِ این سازمان را پرداخت کند. باید یادمان باشد که در طول سال‌ها بار هزینه‌های بسیاری بر روی دوش سازمان تأمین اجتماعی گذاشته شده است، بدون اینکه دولت‌ها مسئولیتِ خود را برای پرداختِ این هزینه‌ها برعهده بگیرند.

حاجی‌زاده گفت: عدم پرداخت بدهی دولت به تأمین اجتماعی منابع این سازمان را محدود کرده و اکنون سازمان با ناترازی در هزینه و درآمد مواجه است و برای تامین هزینه‌های متناسب‌سازی به کمک دولت نیاز دارد.

وی تأکید کرد: بازنشستگان، به خصوص بازنشستگان سازمان تأمین اجتماعی مظلوم واقع شده‌اند. آن‌ها بابتِ سال‌ها بیمه‌پردازی، در دوران بازنشستگی، نه مستمریِ خوبی دارند و نه بیمه‌ درمانی‌ای که بتواند هزینه‌های درمان آن‌ها را تأمین کند. بیمه تکمیلی نیز نمی‌تواند به موقع به درد بازنشستگان بخورد! اگر متناسب‌سازی هم برای بازنشستگان تامین اجتماعی اجرا نشود، ظلم مضاعف در حق‌شان می‌شود.

اخباراقتصاد
بازنشستگانپربازدید
 

1 دیدگاه. Leave new

  • محمد
    27/05/2024 20:52

    سکه 13 میلیونی سال 1401 الان شده 41 میلیون یعنی بالای 3 برابر حالا منه بازنشسته بدبخت چطور با این وضع فرزندانم را داماد کنم یکی 30 ساله و اون یکی 25 ساله و بعدی …..

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

 آخرین اخبار

 برچسب‌های پربازدید