قیمت دلار در آستانه تغییر کانال / انتخابات دلار را به فرش رساند!

بدون دیدگاه
 

قیمت دلار در آستانه تغییر کانال / انتخابات دلار را به فرش رساند!
معامله‌گران بازار ارز در حالی امروز دوشنبه 22 خرداد شاهد آغاز معاملات خواهند بود که تتر سرانجام به محدوده مقاومتی مهم نزدیک شد و باید دید واکنش دلار به این تغییر روند چیست.

معامله‌گران بازار ارز در حالی امروز دوشنبه ۲۲ خرداد شاهد آغاز معاملات خواهند بود که تتر سرانجام به محدوده مقاومتی مهم نزدیک شد و باید دید واکنش دلار به این تغییر روند چیست.

بازار ارز تهران این روزها شاهد حبس قیمت دلار در میان مرز حمایت و مقاومت است و تلاش اسکناس آمریکایی برای عبور از مرز مقاومتی و افزایش قیمت تا به امروز نتیجه بخش نبوده و با در بسته رو به رو شده است؛ روندی که در پی آن دلار هرات سرانجام از کانال ۵۹ هزار تومان دست برداشت و معاملات روز گذشته را با عقبگرد به کانال ۵۸ هزار تومان، با ۵۸ هزار و ۹۵۰ تومان بست. دلار هرات در جریان معاملات پشت خطی هم در دامنه رنج نوسان داد و ۵۸ هزار و ۹۸۰ تومان قیمت خورد.

روند قیمتی دلار برای درهم امارات هم در جریان معاملات روز گذشته تکرار شد و درهم امارات هم با کاهش ۸۰ تومانی در ۱۶ هزار و ۸۰ تومان به کار خود پایان داد. نکته جالب توجه اما درباره معاملات روز گذشته، حرکت خلاف جهت دلار و تتر بود؛ این ارز دیجیتال که همواره پایین‌تر از دلار هرات نوسان داشت، روز دوشنبه را در حالی سپری کرد که از دلار هرات بالا رفت و در محدوده ۵۹ هزار تومان ایستاد.

به عقیده معامله گران بازار ارز، دلار هرات و تتر امروز در جریان معاملات، مرز مقاومتی مهم ۵۹ هزار و ۳۰۰ تا ۵۹ هزار و ۵۰۰ تومان را پیش روی خود دارند و در صورت شکستن قوی این مرز و تثبیت بالای آن، دامنه نوسان این دو ارز می تواند دستخوش تغییر شده و به محدوده افزایشی وارد شود؛ اتفاقی که امروز صبح رخ داد و قیمت تتر در لحظه نگارش این گزارش از مرز ۵۹ هزار و ۳۰۰ تومان عبور کرد و سپس در محدوده ۵۹ هزار و ۲۰۰ تا ۵۹ هزار و ۳۰۰ تومان نوسان داد. فعالان بازار معتقدند عبور تتر از این مرز مقاومتی می تواند فشار خرید در بازار را زیاد کند.

برخی دیگر از معامله گران هم با اشاره به مرز حمایتی دلار و تتر، معتقدند اگر محدوده ۵۸ هزار و ۵۰۰ تومان تا ۵۸ هزار و ۸۰۰ تومان که کف مهمی برای دلار هرات محسوب می‌شود؛ از دست برود، احتمال ورود اسکناس آمریکایی به کانال های پایین تر هم وجود دارد و اگر هرات بالای این مرز ماندگار شود؛ می‌تواند دوباره به کانال ۵۹ هزار تومان بازگردد؛ اتفاقی که به عقیده فعالان بازار در روزهای آینده چندان امکان پذیر نیست و دامنه نوسان دلار به دو دلیل تغییر نخواهد کرد؛ اول، فضای انتخاباتی حاکم بر کشور و دوم، حضور قوی بازارساز در بازار ارز و تزریق سنگینی که برای کنترل قیمت ها در حال انجام است. به گفته این گروه، موضوعی که احتمال تغییر دامنه نوسان دلار را متحمل می کند، واکنش عملی جمهوری اسلامی ایران به قطعنامه شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی است.

پیش بینی معامله گران این است که قیمت دلار تا روز هشتم تیر (روز برگزاری انتخابات) نوسان قطعی را ثبت نخواهد کرد؛ مگر آنکه خبر سیاسی قطعی به بازار سیگنال بفرستد یا نظر بازار نسبت به نامزدهای تایید صلاحیت شده در جریان فرآیند تبلیغات انتخاباتی تغییر محسوسی داشته باشد

نظر معامله‌گران دلار درباره نامزدهای انتخاباتی چیست؟
یک روز بعد از تایید صلاحیت‌ها، معامله‌گران هم گعده‌های اقتصادی را تبدیل به گعده‌های سیاسی کردند. در حال حاضر تمرکز آن‌ها این است که اگر فلان کاندیدا رای بیارورد دلار چقدر می‌شود؟

این اعداد ذهنی از این جهت مهم است که اگر فراگیر شود می‌تواند انتظارات بازار را شکل دهد. طبیعتا تصور می‌کنند اگر نامزدی که می‌تواند به دلار کمک کند،‌ پیروز شود، به نفع ثبات بازار است و می‌تواند دلار و سکه را از حالت پناهگاهی ریال خارج کند.

البته یک ریسک هم وجود دارد که اگر نامزدی که بازار به آن خوشبین نیست رای بیارورد این اعداد ذهنی در کوتاه‌مدت بازار را دچار اعوجاج می‌کند. این فضا بیشتر در گعده معامله‌گران جوان و کانال‌های سیگنال‌دهی وجود دارد.

پیشکسوت‌های بازار خیلی در این فضا نیستند و تصور می‌کنند باید فعلا کنار بود تا وضعیت اندکی روشن‌تر شود. تا الآن در«کف‌بازار» هر وقت از قول پیشکسوت‌ها صحبت شده توصیه به کنار کشیدن بوده است. دلیل اینکه در مقاطعی که عدم قطعیت‌ها زیاد می‌شود، قدیمی‌های بازار کنار می‌کشند این است که آن‌ها خرید و فروش دلار را به شکل خدماتی انجام می‌دهند، یعنی نقش آن‌ها کمک به نقدشوندگی بازار است.

نفع آن‌هایی که ما به آن‌ها پیشکسوت می‌گوییم، در این نیست که بدون توقف قیمت دلار بالا برود یا پایین بیاید. مثلا الان که این گروه در بازار کنار کشیده‌اند، معامله‌گران می‌گویند عمق و حجم بازار کم شده است. تعبیری که نسبت به این دسته می‌شود این است که مثل یک شناگر ماهر در دریای طوفانی شنا نمی‌کنند.

قیمت دلار بعد از خبر تایید صلاحیت‌ها در روز یکشنبه نزولی شد و این روند در روز دوشنبه ادامه داشت. قیمت دلار هرات بعد از دو روز تثبیت در کانال ۵۹ هزار تومان، در روز دوشنبه این کانال از دست رفت. قیمت دلار هرات در نهایت در ۵۸ هزار و ۹۵۰ تومان بسته شد.

قیمت درهم امارات هم با کاهش ۸۰ تومانی در ۱۶ هزار و ۸۰ تومان به کار خودش پایان داد.

طی دو هفته گذشته قیمت دلار و درهم بین مرزهای حمایت و مقاومت گیر کرده‌اند. قیمت دلار هرات نه توانسته از حمایت ۵۸ هزار و ۸۰۰ تومان پایین برود و نه جان افزایش خاصی داشته که از مرز مقاومت ۵۹ هزار و ۶۰۰ تومان عبور کند. قیمت درهم امارات هم بین کف ۱۶ هزار تا ۱۶ هزار و ۳۰۰ تومان نوسان داده است.

به عقیده معامله‌گران فنی محدوده ۵۸ هزارو ۵۰۰ تومان تا ۵۸ هزار و ۸۰۰ تومان کف مهمی برای دلار هرات محسوب می‌شود که اگر بالای آن بماند قیمت دلار می‌تواند دوباره به کانال ۵۹ هزار تومان برگردد. محدوده مقاومتی دلار هرات هم در ۵۹ هزار و ۳۰۰ تومان تا ۵۹ هزار و ۶۰۰ تومان است که اگر بتواند قوی از آن رد شود دامنه نوسان قیمتی دلار هم دستخوش تغییر می‌شود.

نکته قیمتی بازار ارز قیمت تتر بود. با این حال که قیمت درهم و دلار رو به نزول بودند اما قیمت تتر با افزایش به بالای دلار هرات برگشت و همچنان در زیر قیمت دلار در تهران معامله می‌شود. مرز مقاومت مهم تتر ۵۹ هزار و ۳۰۰ تومان است که اگر از آن عبور کند فشار خرید در این بازار زیاد می‌شود.

قیمت سکه در ابتدا با کاهش دلار و انس طلا، کانال ۴۰ میلیون را از دست داد اما در ادامه با افزایش به این کانال برگشت و در ۴۰ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان بسته شد. قیمت سکه رفاه که در روز گذشته با کاهش کانال ۴۰ میلیون را از دست داده بود در روز دوشنبه به کاهش خودش ادامه داد و در ۳۹ میلیون و ۲۷۰ هزار تومان بسته شد. شکاف قیمت سکه بازار و سکه رفاه نزدیک به یک میلیون شده که قابل توجه است.

اخباراقتصاد
پربازدیدقیمت دلار
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

 آخرین اخبار

 برچسب‌های پربازدید